• Astazi evită îngrijorarea, astazi evită mânia, astazi fii recunoscator, astazi lucrează sârguincios, astazi fii bun cu fiecare ființă. Există multe traduceri și interpretări.

  Cei mai mulți practicanți Reiki instruiți în vest au primit informații destul de sumare despre principiile Reiki. Am fost informați că nu sunt reguli sau doctrine, dar că Usui le-a recomandat elevilor săi, să le repete în fiecare dimineață și seară.

  Unora dintre noi ni s-a spus că ar trebui să le folosim și pe ele în practica zilnică. Mulți au fost încurajați să încerce să recite principiile în fiecare zi și să vadă cum merge.

  Prima dată când am auzit Principiile Reiki, am fost intrigat de ele. Am simțit în sufletul meu că importanța lor era mai mare decât ni se transmitea în lecția pe care tocmai am primit-o. Mi s-au arătat principiile scrise cu Kanji japoneze, precum și câteva traduceri diferite, și mi s-a spus că există un videoclip cu recitarea lor în japoneză.

  Mi s-a spus să le spun în fiecare dimineață și în fiecare seară, ca parte a practicii mele. Apoi, lecția s-a terminat și am continuat să învățăm pozițiile mâinilor pentru autotratament.

  Am facut cum am fost instruit si am repetat principiile in fiecare dimineată și in fiecare seară înainte de culcare. Ce efect poate avea repeterea și trăirea principiilor? Din relatările cursanților care au practicat, reiese că s-au simțit mai liniștiți și mai mulțumiți. Personal am simțit instinctiv că schimbarea s-a produs pe mai multe nivele, la aceasta contribuind și autotratamentul practicat constant.

  Uneori am repetat principiile Reiki de două ori pe zi, alteori de mai multe. Aceste repetări  păstrau principiile în stare proaspătă în mintea mea, astfel încât îmbunătățiri au apărut mult mai des și mai pronunțat decât până atunci. Când apărea o situație care să-mi provoace furie sau îngrijorare, mi-am amintit să rămân liniștit și plin de speranță și am reușit aceasta mai des decât înainte.

  Principiile mi-au amintit să caut ceva pentru care să fiu recunoscător și/sau să sper la mai bine în orice situație. Principiile Reiki au devenit ghidul meu pentru a trăi o viață liniștită.

  Puterea vindecătoare a trăirii principiilor Reiki

  Această îmbunătățire, mentală și emoțională, pe care mi-au adus-o principiile, a avut un efect secundar minunat de a-mi diminua în unele cazuri și durerea fizică. Există o întrebare pe care mulți dintre cei care suferă de diverse probleme fizice și-o pun. Ce a venit mai întâi, problema fizică sau cea mentalâ, ori emoționalâ?

  Este adesea foarte greu să-ți amintești dacă a apărut durerea emoțională sau cea fizică prima. Principiile Reiki au fost exact ceea ce aveam nevoie pentru a întrerupe ciclul. Cu mintea și emoțiile noastre conectate la procesul de vindecare, corpul nostru urmează intenția și începem să simțim cu adevărat că primim a doua șansă la starea de bine.

  Maestrul Usui a definit practica Reiki ca fiind „Arta secreta a invitării fericirii în viața noastră / Vindecarea spirituală a tuturor bolilor”. Acestă viziune este foarte potrivită. Principiile Reiki sunt un ghid al vieții care ne poate aduce pace și mulțumire.

  Când atingem pacea interioară care vine odată cu trăirea Principiilor, o mare parte din turbulențele interioare care se află în centrul disconfortului nostru fizic se vor risipi. În timp ce plasarea mâinilor pe corp pentru tratamentul, autotratamentul Reiki, ajută la vindecarea fizică, mentală și emoțională, logic este să ne gândim la principiile Reiki ca îngrijire preventivă.

  Ele ne ajută să trăim în așa fel încât să putem rămâne în rezonanță cu o viață sănătoasă și fericită, minimizând șansele noastre de a deveni bolnavi.