Întrebări și curiozități.

Dacă ai o întrebare sau o curiozitate pentru care nu ai găsit răspuns pe site, nici o problemă. Trimite-mi un sms la 072 367 8281 și îți răspund tot prin sms la întrebarea ta, cât de repede pot.

Sau verifică lista cu cele mai adresate întrebări.

Ce este Usui / Reiki Holy Fire II?

Usui / Holy Fire Reiki este o nouă formă de Reiki introdusă de William Rand de la Centrul Internațional de Instruire Reiki (ICRT) în 2014. Energia este mult mai rafinată decât Usui Reiki și adaugă rafinament suplimentar chiar la Karuna Reiki. Provine de la un nivel foarte ridicat al conștiinței spirituale (Sursă, Spirit, Cel de-al Treilea Cer).

Care este semnificația cuvantului Holy( Sfânt) în Reiki Holy Fire?

Folosirea cuvântului Holy în numele Holy Fire nu are conotație religioasă. Cuvântul Holy are ca rădăcină sensul de a fi întreg și complet și așa se folosește în Holy Fire. Prin urmare, Holy Fire este o energie, care creează integritate prin purificare, vindecare, împuternicire și îndrumare. Experiența mea cu Holy Fire este că întărește legătura dintre individ și Sursa Divină, oricum o recunoașteți sau numiți.

Holy Fire Reiki are legătură cu o religie?

Nu. Holy Fire Reiki este o energie spirituală vindecătoare care este holistică prin natura ei. Folosirea cuvântului Holy în numele Holy Fire are înțelesul rădăcinii sale, a fi întreg și complet, și așa se folosește în Holy Fire. Prin urmare, Holy Fire este o energie spirituală care creează totalitate prin purificare, vindecare, împuternicire și îndrumare. La fel ca Usui / Reiki tibetan nu există nici o dogmă sau credință la care să adere practicanții, iar oamenii de toate tradițiile religioase și puncte de vedere sunt bineveniți.

Care este lineajul Usui Reiki / Holy Fire II?

Simbolurile originale Usui Reiki și acordajele lor sunt parte din Usui Holy Fire Reiki. Prin urmare, lineajul rămâne același de la Usui Sensei.

De ce ar trebui să mă gândesc la trecerea la Usui / Holy Fire și, sau Karuna Holy Fire Reiki?

Energia este considerabil rafinată și provine dintr-un nivel mai înalt de conștiință decât orice energie pe care am întâlnit-o înainte. De asemenea, este foarte eficientă, fiind raportate frecvent următoarele:
• Funcționează continuu chiar și atunci când nu te gândești la ea și vindecă spontan problemele pe măsură ce apar.
• Respectă întotdeauna liberul arbitru.
• Vindecă adânc și rapid fără suferință.
• Îmbunătățește relațiile și interacțiunile cu ceilalți.
• Eliberează îngrijorarea și o înlocuiește cu un sentiment de siguranță într-un mod mai pronunțat.
• Oferă spontan îndrumări care sunt optime pentru fiecare nivel al experienței de viață.
• Tinde să dezvolte trăsături de personalitate sănătoase, cum ar fi iubirea de sine și pentru ceilalți, bunătate, răbdare, încredere, vitalitate, entuziasm, optimism, încredere, bucurie, pace e.t.c.
• Unul dintre cele mai minunate efecte este sentimentul de a fi iubit. Acesta este un sentiment profund și rafinat, care vindecă profund.
• Odată primită, energia Holy Fire continuă să evolueze în eficiența sa.

Sunt clasele Usui / Holy Fire Reiki I & II diferite de Usui Reiki, sau Usui/ Tibetan?

Din perspectiva elevilor clasei de Reiki la nivelele I & II, sunt schimbări minore: o meditație adițională sau o experiență de vindecare. Elevii care urmează clasa Usui / Holy Fire par să perceapă și folosească mai ușor energia. Practicanții actuali care repetă clasa raportează un sentiment mai mare de împlinire spirituală. Metoda de acordare utilizează energia Holy Fire, dar cele trei simboluri de nivel II rămân aceleași.

Sunt deja un Maestru Reiki Usui. Pot să primesc acordajul Holy Fire fără a participa la curs?

Nu. Formarea Reiki Holy Fire se face pe o perioadă de trei zile, fie în cadrul pregătirii ART(nivelul avansat) / Master, fie prin intermediul programului Holy Fire Karuna Reiki. Aceasta este o perioadă de timp necesară, chiar și pentru cei care au deja nivelul Master Usui sau Master Karuna Reiki. Există mai multe motive pentru aceasta. Mai întâi de toate, aprinderea este folosită în Holy Fire altfel decât acordajul. Există o perioada de timp necesară după preaprindere în prima zi a clasei pentru ca procesul de purificare să aibă loc înainte de prima aprindere care are loc în a doua zi a clasei. Acesta este un minim de 24 de ore. Numărul de aprinderi care au loc în clasele de master a crescut față de numărul de acordaje efectuate cu simbolurile tibetane. Există acum două aprinderi ale Holy Fire și o aprindere a focului Vindecător, plus trei frumoase meditații Holy Fire, care trebuie să fie realizate în celelalte două zile. În plus, formarea Holy Fire creează o schimbare semnificativă a energiei studentului în care modelele restrictive sunt înlocuite cu Holy Fire. Această schimbare necesită timp și, de asemenea, trebuie făcută într-un mediu de susținere în prezența profesorului și a altor studenți.

Sunt simbolurile tibetane folosite în Holy Fire Reiki?

Energia Holy Fire te ajută să crești dincolo de calitățile simbolurilor tibetane. Când cineva care este acordat cu simbolurile tibetane acceptă pregătirea Holy Fire, simbolurile tibetane sunt „retrase” pentru că te-au ajutat deja să crești cât au putut în practica ta de Reiki. Holy Fire realizează tot ceea ce au făcut simbolurile tibetane și extinde practica dumneavoastră de Reiki, cu frecvența sa ridicată de energie foarte rafinată.

De ce am fost îndrumați să lucrăm cu simbolurile tibetane atât timp și acum nu mai fac parte din Holy Fire Reiki?

„Există multe niveluri de liber arbitru. Simbolurile tibetane sunt potrivite în anumite faze de-a lungul căii spre progresul sufletului. Energia produsă prin lucrul cu ele a învățat mult omenirea. Ele au adus de asemenea o mare creștere. Omenirea se află într-o etapă în care noi nivele de libertate se vor deschide, pe măsură ce vă veți maturiza la noi niveluri de conștiință Divină. Pe măsură ce se produce această creștere, mai multe planuri Divine se dezvăluie și se desfășoară.

A fost protejat acest nivel de libertate nou dezvăluit. Protecția a fos necesară pentru a asigura utilizarea corectă a voinței libere. O înțelegere mai profundă a puterii liberului arbitru este înțeleasă și se realizează în această etapă și Reiki este un mod puternic de a accesa această energie universală a conștiinței lui Dumnezeu. Există alte niveluri de liberă voință care încă nu au fost deschise. Simbolurile tibetane au fost utile în acest proces de evoluție.
„Simbolurile tibetane au fost până acum potrivite celor care se aflu în cautarea unor metode de vindecare mai bune. Și, în același timp, trebuia să ne vindecăm până la punctul în care puteam accepta Holy Fire și să putem înființa sistemul pentru al împărtăși cu alții. „William Rand”
Experiența a constatat că noul simbol are o energie vibrațională mult mai puternică și mai mare decât simbolurile tibetane pe care le înlocuiește – are efectul de aprofundare asupra procesului de asociere în Reiki I & II, ART & Master, precum și propriile atribute adiționale.

Sunt deja Maestru Usui Reiki, trebuie să particip la cursul Usui Reiki / Holy Fire I & II pentru a putea devenii Maestru Reiki Usui / Holy Fire sau Maestru Holy Fire Karuna Reiki?

Nu, nu trebuie să repetați Reiki I & II atâta timp cât ați fost anterior acordați tradiționalelor simboluri Usui Reiki în nivelul II.

Ce nivel de pregătire a Holy Fire Reiki trebuie să iau pentru a putea preda toate nivelurile?

Elevii care sunt instruiți ca Profesor Master Usui / Holy Fire vor fi calificați să predea:
• Usui Reiki / Holy Fire nivel I & II
• Cursuri de Master Reiki de la Usui Holy Fire
Studenții care sunt instruiți ca profesori Master Karuna Reiki sunt calificați să predea:
• Usui Reiki / Holy Fire nivel I & II
• Cursuri de Master Usui Reiki / Holy Fire
• Cursuri de Master Karuna Reiki Holy Fire
NOTĂ: Pre-cerința pentru participarea la cursurile de pregătire a Profesorilor de Karuna Reiki Holy Fire este o experiență de la 6 până la 12 luni ca și Profesorul Master Usui Reiki sau pregătirea anterioară ca profesor Maestru Karuna Reiki (formare pre-Holy Fire)

Ce se întâmplă cu aceia dintre noi care încă nu au Holy Fire Reiki și cu cei care aleg să rămână cu simbolurile tibetane?

Vă încurajăm să vă urmați îndrumarea interioară și să faceți ceea ce credeți că este potrivit pentru voi. De asemenea, pentru a clarifica situația, simbolurile tibetane și respirația violetă vor continua să funcționeze ca și până acum pentru cei care nu iau Holy Fire Reiki.

Sunt ghizii Reiki parte din Reiki Holy Fire?

Holy Fire însuși oferă îndrumare. Scopul ghizilor spirituali este de a ne îndruma spre Sursă. Holy Fire este legătura directă cu Sursa. Puteți găsi că ghizii din cel de-al treilea cer (spațiu de locuit al Sursei sau al Spiritului) vă pot aduce în continuare mesaje intuitive, deoarece sunt mesageri ai Holy Fire. Dacă lucrați deja cu ghizi care sunt compatibili cu Holy Fire, îi veți găsi încă de ajutor. Ca și în toate fazele călătoriei noastre spirituale, ghizii vin și pleacă pe măsură ce ne vindecăm și ne dezvoltăm.

Sună ca Flacăra Violet. Cum diferă de acest Holy Fire?

Oamenii au atât de multe relaționări diferite, și interpretări ale flăcărilor vindecătoare, ezit să răspund direct la această întrebare, pentru că nu sunt conștient de modul în care trăiți flacăra violet sau transmutarea oferită de Holy Fire Reiki. Ceea ce pot spune este că trăiesc Holy Fire Reiki la un nivel mult mai personal, iar problemele mele sunt vindecate, se transformă și se dizolvă atât de repede încât abia îmi pot aminti de ce au fost probleme. Feedback-urile studenților și clienților sunt palpitante, pentru că oamenii sunt mișcați atât de adânc și atât de repede.
„Holy Fire demonstrează atâtea calități și beneficii, este mai rafinat și vine dintr-un nivel mai înalt de conștiență decât orice altă energie de vindecare pe care am experimentat-o. Și, în plus, continuă să se dezvolte și pare să aibă un potențial enorm de a deveni tot mai util, eficient și mai benefic. ” William Rand

Cu această nouă energie folosită în Usui / Reiki Holy Fire și Holy Fire Karuna Reiki există noi simboluri în acest stil? Cine a mai fost implicat în dezvoltarea acestui sistem și care este povestea din spatele dezvoltării sale? Am observat că multe dintre schimbările prin care planeta trece implică focul spiritual. Este interesant să vedem că Reiki se folosește de acest mediu.

Vă mulțumim pentru interesul dumneavoastră și întrebări despre Reiki Holy Fire. Da, există un nou simbol care înlocuiește simbolurile tibetane. Într-adevăr, pe planetă au loc multe schimbări, pe măsură ce ne apropiem mai mult de conștiința trezirii în veacul păcii. La fel cum Karuna Reiki a venit pe scenă în 1995 și noi frecvențe au fost introduse pentru a ne ajuta să învățăm, să ne vindecăm și să creștem de-a lungul căii noastre spirituale, Holy Fire apare acum. Mi se pare interesant faptul că energii similare legate de flăcările sacre se cultivă în alte cadre decât Reiki, la fel cum vine Reiki Holy Fire și la noi. Timpul este în mod evident potrivit.

Deci, pentru a răspunde cine este implicat în dezvoltarea Holy Fire Reiki: unii practicanți din ICRT (International Center for Reiki Training) au simțit aceste energii de un an sau mai mult, dar nu s-a exprimat suficient de clar pentru a ști cum să le folosească. În ianuarie 2014, lui William Rand, în timpul unei sesiuni pe care o primea de la un consilier spiritual pe care îl frecventa de 19 ani, ca de altfel și câțiva profesori ai ICRT, i s-a spus că va preda o nouă energie în clasa pe care urma să o țină a doua zi.

El a primit numele energiei, cum să deseneze simbolul și un acordaj pentru el. Apoi, înainte să țină cursul, a primit sesiuni suplimentare, în care i s-a explicat în continuare modul de a preda Holy Fire Reiki. Jessica Miller, unul dintre profesorii ICRT, a fost în această primă clasă, iar William a împărtășit, de asemenea, informații despre Holy Fire Reiki cu Laurelle Shanti Gaia, Colleen Benelli și Karen Harrison, fiecare dintre aceștia primind, de asemenea, acordajul pentru a putea preda. Înainte de a fi anunțat comunității Reiki, Holy Fire a fost predat la 250 de studenți și s-a constatat că beneficiile au rămas consecvente pentru toți cei care au urmat cursul. În timp, au fost primite instrucțiuni suplimentare de la aceeași sursă pentru dezvoltarea ulterioară a sistemului. Pentru a fi mai clar, energia Holy Fire Reiki și instrucțiunile despre cum să-l predai provin de la Duhul Sfânt. Având în vedere acest lucru, este important să înțelegem că nu există nici o legătură religioasă cu acest lucru.

Cu toate acestea, ceea ce face, este să creeze o legătură directă cu Sursa care este liberă de dogme sau convingeri cerute, sau nevoia de a urma un lider. Începând cu toamna anului 2015, au fost instruiți peste 2000 de maestri Reiki Holy Fire.