• Despre mine

 • Povestea Mea

  Salut! Sunt Cristian Vasilescu! Din 1996 mă ocup de medicina energetică. La 19 ani m-am trezit într-o situație disperată în ceea ce privește sănătatea. Diagnosticul pus: enterocolită cronică nespecifică. Afecțiunea mă împiedica să duc o viață normală, fără dureri și fără să fug la câteva minute la toaletă.

  Medicul era un profesionist foarte bun și un om minunat, dar nu a putut să mă ajute. Tratamentul prescris nu a avut nici un efect.
  Medicul a spus:

  ”Această afecțiune nu se vindecă. Toată viața vei fi când mai bine, când mai rău.”
  Atunci m-am uitat la el și am zis (nu știu de unde mi-a venit):

  ”Eu nu accept asta, eu mă voi vindeca cumva, cu ceva.”
  Mirat doctorul a zis:

  ”E bine să gândești pozitiv.”

  Mai mult decât să gândesc pozitiv, am acționat. Cum am aflat de un ceai care a dat rezultate la alte persoane cu probleme și mai grave, am acționat. Am urmat mai multe cure cu acel ceai și în câteva luni am reușit să reiau o alimentație normală. Până să folosesc ceaiul, chiar dacă mâncam doar orez fiert cu sare, tot aveam durerile mari și trebuia să merg la baie de foarte multe ori pe zi.

  Această situație mi-a dat de gândit. Am realizat că trăiam o iluzie. Suntem învățați de copii, că dacă ai probleme cu sănătatea, te duci la medic, că e responsabilitatea lui să îți „repare sănătatea”. Realitatea este că, responsabili pentru sănătatea noastră, suntem noi. Și cei mai în măsură să gestionăm starea de sănătate, vitalitate și armonie personală, tot noi suntem. Medicul nu are timp și nici nu este pregătit să se ocupe de prevenție, să te urmărească ce mănânci, cum gândești, cum trăiești. Aceste întâmplări și altele similare, m-au făcut să caut soluții.

  Timp de câțiva ani, am studiat maeștrii din multe sisteme care promit îmbunătățirea sănătății, prevenția și cultivarea stării de bine.
  La început, eram fascinat de filozofia maeștrilor din Orient care, dezvoltaseră practici ce dovedeau că pot vindeca și preveni chiar și cele mai grave boli. Numai că, fiecare maestru și sistem se considera cel mai bun în domeniu și de multe ori, singurul care are dreptate.
  Pe orice subiect abordat: alimentația, mișcarea, gândirea, etc. se contraziceau, fiecare considerând că numai el are dreptate. Pe cine să crezi, pe cine să urmezi, de la cine să înveți pentru a avea rezultate. Până la urmă, găsesc în una dintre cărți – nu mai știu în care – îndemnul:

  ”Nu mai pierde timpul citind! Apucă-te de practică, pentru că doar așa vei vedea ce dă rezultate și ce nu, care practică, sistem este eficient și care nu.”
  Am început primul curs în domeniu în 1996. Inforenergetica a fost prima școală pe care am urmat-o.

  La gradul 1 am învățat primele noțiuni despre Reiki, cum să-ți faci auto-tratament. Primul succes l-am avut pe propria persoană. Venind cu trenul de la București la Ploiești, a început să mă doară o măsea, o durere cu care mă mai confruntasem, de genul că te ține ore întregi și îți vine să te urci pe pereți.

  Mă gândeam „Nu am nici o pastilă la mine, nu am de unde să cer. Ce mă fac?” După câteva minute mi-am adus aminte că, la cursul de gradul 1 au zis că în astfel de cazuri, să ții palmele de o parte și de alta a maxilarului, să intenționezi să curgă energia și să te vindece.
  Îmi spun în gând „Poate măcar îmi mai ușurează durerea până ajung acasă să iau o pastilă”.

  Am fost foarte uimit când după aproximativ 10-15 minute durerea atroce s-a diminuat, până a dispărut. Nu m-a mai durut multe luni după aceasta. Mă gândeam din când în când la această întâmplare și nu știam ce să cred, deși, fusesem chiar eu cel implicat. Curios să văd dacă pot avea rezultat și asupra altora, am început să le fac tratament celor apropiați: mama, tata.

  Din păcate, nu era concludent, pentru că atunci când aveau o durere, întâi luau o pastilă și după aceea îmi spuneau să-i tratez. Când îi întrebam dacă le-a trecut spuneau: „-Da, dar nu știu dacă de la pastilă, sau de la ce mi-ai făcut tu.”

  Asta până într-o dimineață, când venind acasă după ce lucrasem de noapte, ca și gardian la un hotel, o găsesc pe mama strâmbă, îndoită de spate cu dureri foarte mari. Avusese de mai multe ori această problemă și îi trebuia din ce în ce mai mult timp să-și revină cu tratamentele medicale: unguente, infiltrații, etc.

  M-a impresionat când mi-a spus: „-Nu am ce să-ți dau să mănânci când te vei trezi, pentru că nu pot merge la piață”. Știam ce dureri atroce are când este în astfel de crize. Atunci i-am zis: ”-Stai sprijinită în mâini de masa din sufragerie să-ți aplic tratament cum am învățat la cursuri.” Numai că nu-mi mai aduceam aminte formulele învățate la curs. Atunci în gând m-am rugat la Dumnezeu ceva de genul: ”Doamne ajut-o pe mama să se vindece, tu știi ce trebuie să faci, că după o noapte de muncă și nesomn nu îmi mai amintesc ce trebuie să zic.”


  Încep să flutur mâinile la cam un metru în spatele ei, după aceea când m-am uitat în caiet, am realizat că am învârtit mâinile în sens invers de cum ne învățase la curs. După aproximativ trei minute îmi spun gata, merg în camera mea să mă schimb. Peste două-trei minute ies din cameră. Mama aștepta lângă ușa camerei mele.

  Mă uit la ea și o întreb:

  ”-Ce faci aici?” Îmi răspunde: „-Măi mamă, tu vorbești serios? Nu mă mai doare deloc, m-am și îndreptat.” Și începe să se aplece de câteva ori atingând cu vârfurile degetelor parchetul. Atunci uitându-mă la ea văd că stătea dreaptă fără a se forța. Zicând: „-Doamne, mare ți-e puterea” se pregătește și pleacă la piață.

  Acesta a fost primul rezultat de necontestat la terapia aplicată altora. Atunci, văzând că rezultatul se menține, m-am hotărât să studiez temeinic cât mai multe sisteme, școli care au rezultate confirmate. Cu părere de rău, am observat că marea majoritate a școlilor, maeștrilor se consideră singurii deținători ai adevărului și impun restricții nejustificate pentru a le practica metoda.

  În cei peste 20 de ani de activitate am studiat și practicat următoarele școli, stiluri de terapii complementare:

  • În 1995, am început cu Inforenergetica pe care am urmat-o până la gradul 6;
  • în 2001, Reiki Usui Shiki Ryoho, în 2002 Karuna Reiki, ambele cu Maestrul Dumitru Hristenco din septembrie 2001 predau Reiki.
  • În 2004, am obținut certificatul de terapeut în terapii complementare și am devenit Maestru în Gendai Reiki ho – Maestrul Aurelian Curin
  • În 2005, Master în Reiki Usui/Tibetan cu Maestrul Calin Cotrău
  • În 2006, Metoda Silva de meditație dinamică – Instructor Rayko Kuzmanovici
  • În 2010, am început și în 2013 finalizat cu examenul de Master cursurile de terapeut Bowen ale Academiei de terapie Bowen din Australia – Profesor Andrew Zoppos.
  • În 2012, am urmat cursurile de Teta Healing modulele 1 și 2 – Instructor Cristina Hlusak
  • În 2013, tot modulele 1 și 2 Vindecare Dinamică – Maestrul Calin Cotrău.
   În 2013, cursul de UltaMind ESP System creat de Jose Silva și UltraMind Alternative Healing System de același autor.
  • În 2014, am urmat cursul de bioterapie la școala maestrului Zdenko Domancic în Slovenia. Quantum Supermind și QUANTUM JUMPING – autor Burt Goldman predate de Instructor Vasile Hațegan.
  • În 2018, am devenit maestru în Usui Reiki / Holy Flame II la Londra, inițiat de maestrul Miguel Chavez.

  Pentru a verifica plusurile și minusurile fiecărei metode, am petrecut un număr de ani (între doi și cinci ani și jumătate) în care am practicat pe rând fiecare metodă și doar după ce rezultatele au confirmat eficiența, și am considerat că stăpânesc bine respectiva metodă am combinat-o cu altele până când am ajuns la obiectivul propus, anume să știu că pot să ajut la însănătoșire în orice problemă de sănătate.

  Bucuria pe care o ai când vezi că poți să-i ajuți să scape de suferință inutilă pe cei dragi: părinți, frați, surori, copii, prieteni, animale de companie sau din gospodărie, este foarte mare. O depășește doar aceea de a-i învăța și pe alții să poată face același lucru. La început eram mulțumit să îmi ajut semenii prin terapie.

  După un timp am început să primesc întrebări de genul:

  ”Crezi că aș putea și eu să fac ce faci tu?” sau:

  ”Trebuie să fii înzestrat cu calități speciale să poți face asta?” ori:

  ”Mă poți învăța și pe mine?”

  Atunci când am ajuns la nivelul de maestru în Reiki, am aflat cum poți să faci ca experiența căpătată în practică și studiu să nu se piardă. Ba chiar să se înmulțească dăruind și altora posibilitatea să se implice în activitatea care face ca suferințele să fie diminuate până la dispariție, sau acolo unde nu se poate mai mult, măcar să facă viața oamenilor și celorlalte viețuitoare mai bună, suportabilă.


  Dacă te simți interesat, pasionat de acest domeniu poți să te alături echipei noastre, a celor dornici să-ți călăuzească pașii cu profesionalism și dăruire atât timp cât vei avea nevoie.

 • Ai o întrebare pentru mine? Te invit să mă contactezi direct și îți voi răspunde cu drag.

  Contactează-mă