• „Să nu credeți nici o idee numai pentru că despre ea vorbesc foarte mulți oameni. Să nu credeți în convingerile înțelepților. Să nu credeți ceea ce voi înșivă v-ați imaginat, convingându-vă că vă inspiră o zeitate. Să nu credeți nimic din ce se spune, doar pe baza autorității maeștrilor sau a preoților voștri. După o cercetare atentă, credeți ceea ce voi înșivă ați verificat în practică și ați descoperit că e chibzuit și potrivit conduitei voastre.” Budha

  Termenul japonez Reiki provine din contopirea celor două cuvinte: Rei = spirit, universal, Divin și Ki = energia vitală universală.

  Cuvântul Rei este interpretat ca cea mai înaltă cunoaștere sau conștiința spirituală, aceasta fiind înțelepciunea care vine de la Dumnezeu, sinele superior și este Conștiința Divină care este atoteștiutoare, înțelege fiecare persoană complet, cunoaște cauzele tuturor problemelor, dificultățile și știe cum să le vindece.

  Ki= energia vieții

  Cuvântul ki înseamnă energia vieții. Mai este cunoscută și ca forța vitală sau forța universală a vieții, respectiv energia non-fizică care animă toate ființele vii. Atâta timp cât un sistem este viu, energia vitală circulă în corpul și aura sa, iar când această energie pleacă, apare decesul. Dacă energia vieții are un nivel scăzut sau există o restricție în fluxul curgerii ei, ființa este mai vulnerabilă la îmbolnăviri sau accidentări.

  Când nivelul ki este ridicat și energia curge liber, riscul expunerii la îmbolnăviri sau accidentări este minim. Ki este totodată energia primară a vieții spirituale, a gândurilor și emoțiilor noastre și are nivele înalte de exprimare. Ki este prezentă pretutindeni în natură și în jurul nostru și poate fi acumulată și circulată cu ajutorul minții.


  Cuvântul ki este similar cu chi în chineză, prana în sanscrită, mana la hawaieni sau cu denumirile de forță odică, orgon, bioplasmă. Cercetătorul rus Semion Kirilian a dezvoltat o metodă în anii 1940 pentru fotografierea câmpului de energie a vieții care înconjoară ființele vii.

  În practica Reiki, Conștiința – Dumnezeu (Rei) este cea care îndrumă energia vieții (Ki). Reiki poate fi definită ca fiind energia vieții, îndrumată spiritual sau forța vieții ghidată de Puterea Supremă, aceasta este considerată ca cea mai semnificativă interpretare a cuvântului Reiki și descrie cel mai bine experiența pe care cei mai mulți oameni o au în legătură cu ea. Reiki nu cere ghidarea din partea practicantului, ci se auto-ghidează.

  Toți vindecătorii folosesc Reiki?


  Există mai multe tipuri de energii vindecătoare și toate au la bază energia vieții. Toți vindecătorii folosesc Ki dar nu toți folosesc Reiki.

  Reiki este un tip special de energie vindecătoare care poate fi canalizată de cineva care a fost inițiat să o facă. În timp ce este posibil ca unii oameni să se nască cu Reiki, cei mai mulți trebuie să primească inițierea pentru a fi capabili să folosească Reiki. Prin urmare, cei mai mulți vindecători care nu au primit inițierea în Reiki de la un Maestru Reiki, nu folosesc energia Reiki ci alt tip de energie vindecătoare. Vindecătorii care nu au participat la cursuri de Reiki, pot să obțină beneficii participând. Persoane care deja lucrează în activitatea de vindecare, raportează, după ce o fac, o creștere semnificativă, de circa 50% a eficienței și a puterii de vindecare.

  Inițierea


  Reiki nu este predată ca alte tehnici de vindecare, ci, în timpul procesului de inițiere, capacitatea de a canaliza Reiki este transferată studentului de către Maestrul Reiki. Maestrul Reiki nu conduce procesul. În timpul inițierii, Rei sau Conștiința-Dumnezeu face reglările în chacrele și traseele energetice ale studentului, pentru a perfecta capacitatea de a canaliza Reiki, după care, conectează studentul la sursa Reiki.

  Odată ce s-a primit o inițiere Reiki, aceasta se păstrează toată viața, nu se degradează și nu poți să o pierzi. În timp ce inițierea pe nivel este tot ceea ce este necesar pentru ca activarea capacității de a canaliza Reiki, inițierile adiționale (Reiju) se dovedesc benefice prin rafinarea și creșterea puterii energiei pe care o canalizează persoana, vindecarea problemelor personale, claritatea minții, ridicarea nivelului de conștiință și de senzitivitate psihică.


  Reiki a apărut în Japonia și este un sistem de autocunoaștere, autocontrol, evoluție personală și spirituală prin care practicantul este acordat la sursa de energie vitală universală. Prin procedura de acordaj vi se deschide canalul energetic, care vă reconectează la sursa de energie universală pentru tot restul vieții.

  În urma folosirii acestei energii, atât în terapia personală cât și pentru cei care solicită aceasta, conectarea la sursă va crește, fluxul de energie pe care îl puteți folosi va crește, corpurile subtile ale practicantului se vor rafina și dezvolta, ducând astfel la creștere spirituală optimă.


  Pentru a practica Reiki este necesară inițierea pe care o poate face numai un maestru-profesor. Necesară dar, nu și suficientă. Progresul în această disciplină spirituală se face treaptă cu treaptă, salturile nu aduc beneficii.. La cursuri se primesc informații bazate, verificate prin experiența celor mai bine de o sută de ani de când a fost redescoperit de către Shihan Mikao Usui.

  Cei care le folosesc, pot progresa și ajunge la performanțe deosebite. Reiki ca practică, este în același timp simplu și complex, omogen, oferă răspunsuri clare la întrebările vieții. Este compatibil cu stilul modern de viață și cu orice sistem de credințe și religie nefiind condiționat de niciuna.


  Un avantaj deosebit față de alte practici de lucru cu energia universală, constă în faptul că accesul se face ușor, rapid și comod. Practica fiind total nepericuloasă, singurul risc pentru nepricepuți fiind acela al nereușitei.


  Unii cred că Reiki este o metodă de tratament, însă, este mult mai mult decât atât. E adevărat că prin practica Reiki se pot înlătura dureri, poate duce la vindecarea multor boli, dar schimbările care apar sunt mult mai profunde decât cele determinate de orice tratament.

  Reiki nu se bazează pe sugestie sau auto-sugestie, hipnoză sau psihanaliză, nu este o doctrină, credință sau religie. Reiki se folosește cu succes în foarte multe domenii de activitate, conducând la creșterea performanțelor și la obținerea unor rezultate deosebite.

  Beneficii pe care le aduce practica Reiki:

  • Un sistem de evoluție personală și spirituală care oferă rezultate în siguranță deplină.
  • Bun pentru autodidacți, exercițiul personal fiind de mare importanță.
  • Lipsit de contraindicații majore fiind simplu de folosit.
  • Are efecte imediate, permițând și celor mai sceptici să se convingă de realitatea lumii energetice.
  • Poate fi practicat de oricine indiferent de sex, vârstă sau religie, potențând chiar practicile spirituale personale.
  • Chiar și cei mai sceptici descoperă abilitatea de a detecta zonele din corpul lor sau al altora care necesită vindecare.
   Ce poate fi mai ușor decât să aplici mâinile pe zona afectată, fără concentrare mentală specială, pentru alinarea suferințelor?

  Contraindicații: Cine nu poate practica Reiki?

  Nu pot practica persoanele cu probleme psihice majore, exemplu: schizofrenie, paranoia, psihopatie, etc. Reiki poate ajuta și în aceste tulburări, ca terapie complementară, persoanele fiind sub supraveghere medicală specializată.

  Nu se aplică tratament reiki: în cazul fracturilor care nu au fost reduse (punerea oaselor în poziția inițială); pentru că oasele vor tinde să se refacă în poziția în care se află.

  Domenii de aplicabilitate:
  Orice domeniu și orice plan al existenței poate fi îmbunătățit, optimizat prin aplicarea Reiki.
  Exemple:

  • Curățări și încărcări cu energie benefică pentru: încăperi, mașini, bijuterii, cristale, apă, alimente, plante.
  • Protecție energetică pentru: case, mașini, persoane, etc.
  • Ameliorări și/sau vindecări, eliberarea traumelor psihice, a blocajelor mentale.
  • Pregătirea evenimentelor viitoare prin direcționarea reiki pentru optimizare: conferințe, intervenții chirurgicale, examene, perioade solicitante etc. Cursurile dezvoltă și stimulează dorința practicanților de a eradica suferința, indiferent sub ce formă se prezintă. Inițierile și practicile care fac parte integrantă din cursuri conferă o protecție energetică deosebită și capacitatea de a dirija energia conștient. În același timp îmbunătățesc semnificativ starea de sănătate a cursantului.

  Practica reiki-ului dezvoltă acea capacitate înnăscută dar pierdută a omului de a-și cunoaște și străbate Calea sufletului său.
  Cursurile oferite de Clinica de terapii complementare Cristian Vasilescu, au la bază tehnicile și simbolurile reiki, și ne învață: sporirea protecției și a capacității de a dirija energie vindecătoare, autocunoașterea, autocontrolul și dezvoltarea personală optimă.

  Bifeaza aici daca vrei sa primesti oferte exclusive si recomandari de la mine si partenerii mei
  Bifeaza aici daca vrei sa primesti articole informative gratuite
  "Ce este REIKI?"
  Scrie emailul tau mai jos si apasa pe butonul "Vreau Cursul" si vei primi ACCES IMEDIAT la el.
  - CURS GRATUIT -