• Cât de des este bine să primim Reiki pentru a ne menține în cea mai bună formă?

 • Marea majoritate a oamenilor simt o schimbare, pot simți îmbunătățiri chiar și după o ședință de Reiki. Unii înțeleg dacă este ceva ce ar dori să experimenteze din nou. Cei care se bucură de terapie și consideră că este benefică, de multe ori simt că este ceva ce ar trebui să facă în mod regulat pentru a-și menține sănătatea. Dar cât de regulat? Cât de des este optim tratamentul Reiki pentru a fi cel mai benefic pentru noi?

  Răspunsul la această întrebare este fi diferit pentru fiecare în parte. Cred că tot ceea ce privește sănătatea și bunăstarea noastră este individual și unic pentru fiecare. În funcție de stilul de viață, responsabilitatea față de sănătatea noastră și factorii de mediu, nevoile fiecăruia vor diferi. Ținând cont și de toate acestea, există câteva orientări de bază pe care le urmez în practica mea atunci când vine vorba de a face recomandări clienților pentru programarea ședințelor viitoare, precum și de a-mi programa ședințele în care voi primii personal terapie.

  Dacă o persoană suferă de o problemă cronică, o singură ședință nu va putea oferi beneficii maxime. Vor fi necesare ședințe multiple și un angajament pentru vindecare. De obicei încep cu trei ședințe în zile consecutive sau cât mai aproape de consecutiv și apoi reevaluez situația pentru a vedea dacă ședințele săptămânale sau lunare ar fi optime. Dacă este o problemă cu rădăcini profunde, cel mai probabil voi recomanda ședințe, sau serii de câte trei ședințe săptămânale până când vindecarea va fi în curs ascendent și beneficiarul se va simți bine.

  După ce procesul de vindecare a ajuns la un punct în care beneficiarul se simte puternic și bine și sunt mai relaxați și echilibrați, atunci seriile de câte trei ședințe lunare sunt adesea eficiente pentru a menține starea de bine. Dacă în prima sesiune nu sunt raportate afecțiuni cronice, atunci seriile de câte trei ședințe lunare pot fi tot ceea ce este necesar.

  Cât de des este nevoie de Reiki pentru a menține starea de bine?

  Terapeuții și lucrătorii cu lumină au deseori nevoie de terapie constant pentru a fi eficienți în munca lor. Autotratamentul zilnic este important și ar trebui să fie o prioritate. De asemenea, cred că este bine să primim în fiecare lună Reiki de la un alt practicant care să ne ajute în menținerea bunăstării optime. Este bine pentru noi să fim capabili să ne relaxăm complet și doar să primim.

  Desigur, aceasta este doar o orientare generală și fiecare persoană ar trebui să aibă propriul plan de întreținere personal. Reiki ne ajută să rămânem în contact cu corpurile noastre fizice și energice. Senzațiile fizice și emoționale  sunt mesaje care ne anunță dacă suntem în aliniere optimă cu sinele nostru superior. Când devin neplăcute în orice fel, știm că ceva este în afara optimului. Dacă acordăm atenție mesajelor pe care le primim de la corpurile noastre, vom ști când trebuie să ne programăm la una sau mai multe ședințe de Reiki.